Spin in het Web

Je bent hier:

Over Spin in het Web

Spin in het Web bouwt, host en beheert websites op basis van ons abonnement wpallin.nl. Daarnaast bouwen en beheren wij web- en mobiele applicaties. We zijn een klein bedrijf met altijd tussen de 2 tot 5 mens personeel.

EEGA Plus en Spin in het Web

Jelmer Jellema: Ik vind dat we een prima samenwerking hebben. EEGA Plus kan goed tegemoet komen aan onze behoefte aan personeel of stagiaires, denkt mee en komt ook zelf met voorstellen. Over de mensen die wij via EEGA aan het werk hebben, maar ook over de mensen die ooit zo zijn binnengekomen kan altijd open en goed overlegd worden. De mensen die via EEGA Plus bij ons terechtkomen zijn nooit zonder bijzondere achtergrond, maar altijd enthousiast en open.

Het is om praktische redenen begonnen: voor een klein IT-bedrijfje is het lastig om aan medewerkers te komen. Wij kunnen niet uitpakken met recruitment-bureaus of geweldige financiële prikkels. Wel bieden wij iets wat andere bedrijven niet snel bieden: ruimte om jezelf te zijn, ruimte om op een manier te werken die bij je past, zorg en aandacht. Dat past volgens mij ook bij EEGA Plus.

Je kan EEGA Plus-deelnemers niet over één kam scheren. Hun achtergrond of beperking is niet wat hen definieert, dus ga je – net zoals in de rest van de wereld – op persoonlijke basis met hen om. In het dagelijkste bezigheden en omgang hebben ze allemaal een gebruiksaanwijzing, maar dat is niet anders dan bij andere werknemers. Natuurlijk, er zijn “zware gevallen”, en niet iedereen is compatibel. Maar ik heb het idee dat we met wat inzet  en goede wil meer uit zo iemand kunnen halen dan je vooraf zou denken.

Vaak hebben ze wel een gedeelde achtergrond, dus het is fijn om met meer dan één deelnemer te werken. Ik was bang dat het dan een soort incrowd “speciale werkplaats” zou worden, maar het tegendeel blijkt waar: het feit dat ze aan het werk zijn in een “echt” bedrijf, gecombineerd met die gedeelde achtergrond geeft ze (volgens mij) het gevoel dat ze er ook mogen zijn. En dat is belangrijker dan alle ervaring en cursussen bij elkaar, óók voor werkmotivatie en prestatie.

Adres: Steenbokstraat 27E, 7324 AZ Apeldoorn
Mail: spin@spininhetweb.nl
Website: www.spininhetweb.nl