Verwijzers/Ouders

Je bent hier:

Samen naar een betaalde baan

We begrijpen dat jij wilt weten hoe het parcours van een deelnemer eruitziet. Samen gaan we op jacht naar een betaalde baan voor deze deelnemer. EEGA Plus is een coachingsinstituut, waarbij we de deelnemer op weg helpen in de maatschappij. Iedere deelnemer volgt bij ons een individueel traject, samengesteld naar zijn/haar wensen en doelstellingen.

Tijdens het parcours komt de deelnemer in aanraking met verschillende vakspecialisten. Ons onderzoeksteam bestaat uit psychologen, beroepskeuzeadviseurs, gedragskundigen en arbeidsdeskundigen. Zij zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren die iets anders zoeken dan het reguliere onderwijs.

Als ouder, verzorger of verwijzer ben je aanwezig bij het eerste intakegesprek. Daarna gaat de deelnemer zelf aan de slag. Hij/zij doorloopt met hulp van onze begeleiding het parcours met als doel het vinden van een betaalde baan. Wij laten zijn/haar buitengewone talenten tot bloei komen. Deelnemers van EEGA Plus gaan zelfstandig te werk en op zoek naar hun droomcarrière, waarbij wij ze zo goed mogelijk ondersteunen.

‘EEGA Plus ken ik als een professionele organisatie met een sociaal hart, waarbij de deelnemer centraal staat’

De belangrijkste informatie

Wie zijn de deelnemers?
De deelnemers van ons parcours zijn jongeren met een MBO werk- en denkniveau, variërend van niveau 2 tot 4. De minimale leeftijd om aanspraak te maken op een traject binnen EEGA Plus is 18 jaar. Er is geen maximale leeftijdsgrens. De deelnemers zijn uitgevallen in het reguliere onderwijs. Ze kunnen het tempo bijvoorbeeld niet bijbenen of hebben te maken met verzuim door spanningen. Deze jongeren hebben daarom meer maatwerk en aandacht nodig dan het reguliere onderwijs hen kan bieden. EEGA Plus biedt deelnemers dát beetje extra: maatwerk, persoonlijke begeleiding en aandacht.

 

Wat heeft de deelnemer aan het einde van het parcours behaald?
Naast de mogelijkheid tot een betaalde baan ontvangen deelnemers ook verschillende diploma’s als ze het parcours succesvol afronden. Ze komen in aanmerking voor een basisdiploma als ze vier of meer certificaten van de basismodules succesvol hebben behaald. Het standaarddiploma ontvangt een deelnemer als deze zeven of meer certificaten heeft behaald. Meer vragen over deze diploma’s? Neem contact met ons op.

 

Wat maakt EEGA Plus bijzonder?
Iedere deelnemer volgt bij ons zijn/haar eigen individuele traject. Dit houdt in dat deelnemers alle aspecten om professioneel werknemer te worden leren. Aspecten die voorbij komen zijn: opleidingsmodules, ontwikkelen van sociale vaardigheden, het leren om vakspecialistisch te communiceren, coaching m.b.t. werknemersvaardigheden en het leren om te gaan met mogelijke problemen/lastige situaties op de toekomstige werkvloer.

Nog vragen?

Is er iets nog niet helemaal duidelijk voor jou als verwijzer/ouder? Vul het onderstaande contactformulier in en we geven binnen 2 werkdagen antwoord op je vraag.