Wie ben jij en wat kan je?

Fase 1 van het Traject naar werk. Je ondergaat een uitgebreide intake. Het onderzoeksteam van EEGA Plus bestaat uit psychologen, beroepskeuzeadviseurs, gedragskundigen en arbeidsdeskundigen. Alle medewerkers zijn gespecialiseerd in het begeleiden van jongeren die iets anders zoeken dan het reguliere onderwijs.

Kennismaking en intake

De eerste stap is de kennismaking met EEGA Plus. Je start met een oriënterend gesprek. Je krijgt informatie over onze werkwijze en wat je kunt verwachten. Daarnaast vertel je ook wat over jezelf. Na het oriënterende gesprek word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Ondertussen overleggen wij met je verwijzer of er de mogelijkheid is om deel te nemen aan een Traject naar werk bij EEGA Plus. We doen dan een voorstel om de Talentenexpeditie in te zetten.

Intensieve Kennismaking: voorbereiding Traject naar werk

Tijdens de Intensieve Kennismaking (voorheen Talentenexpeditie) informeren we jou over wat je kan verwachten van het Traject naar werk. We gaan intensief kennismaken met jou en verkennen samen jouw mogelijkheden. Wat wil je, wat kun je, wie ben je en wat zijn jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Het is een voorbereiding op het Traject naar werk, waar je na de Intensieve Kennismaking meestal in kunt stromen.

Programma in het kort

Het programma van de Intensieve Kennismaking in het kort:

  • Vóór start | Intake en beroepskeuzeonderzoek
  • Week 1+2 | Kennismaking en onderzoek
  • Week 3+4 | Oriëntatie, actie en plan

In de vierde week verzamelen we alles en maken we een Arbeids-Integratieplan (AI-plan). We bespreken het met jou en eventuele ouders/begeleiders en geven een advies of jij door kan naar het Traject naar werk of dat er eerst iets anders nodig is. Ook bespreken we samen (on)zekerheden en/of twijfels, zodat jij en ook wij de juiste keuze kunnen maken.

Zo werken we: vooral online

We werken vooral online. In de eerste twee weken krijg je een standaard planning. Daarna wordt per dag en week vastgesteld wat je gaat doen. Er is geen vast rooster, samen met jou maken we afspraken. We stellen tijden voor waarin je beschikbaar moet zijn voor tests, gesprekken en opdrachten.

Voorheen Talentenexpeditie

Voorheen was dit de Talentenexpeditie (TE). Deze is vanuit de coronamaatregelen in een nieuwe vorm gegoten: de Intensieve Kennismaking. Dit is nu anders:

  • Duur 4 weken, was 6 weken
  • Meer online contact, minder op locatie
  • Minder oriëntatie- en ervaringsmomenten bij werkgevers
  • Meer gericht onderzoek

Meer lezen over deze fase en onze werkwijze? Zie Intensieve Kennismaking of neem contact met ons op voor meer informatie. We kijken er naar uit om samen (intensief) op verkenning te gaan!