Marwin

Je bent hier:

Hoe zou je de training bij EEGA Plus omschrijven?

Het gaat allemaal op jouw eigen tempo. Je kunt zo op je eigen manier en tempo wat leren of ontwikkelen op het gebied van contactvaardigheden. De training was goed en leerzaam: het heeft mij erg geholpen. Met name in de omgang met anderen collega’s. Het was eerder lastig om rekening te houden met anderen, zonder mezelf daarin te verliezen. Nu kan ik rekening houden met anderen en daarin mezelf zijn en blijven. Ook heeft het mij geholpen om te horen hoe anderen ermee omgaan. Dat de training dus in een groep gegeven wordt, werkte erg prettig voor mij. Ik kreeg meer inzicht in hoe anderen ernaar keken. Dit gaf tevens het gevoel dat ik niet de enige was die ergens tegenaan liep.

Van welke coach heb jij het meest geleerd?

Ik heb het meest geleerd van Anne Bourgonje. Zij heeft mij voornamelijk geleerd om me bewust te zijn van wat ik voel en vanuit daar te handelen, in plaats van veel in mijn hoofd te zitten en alles te analyseren. Ook ben ik momenteel aan het leren om stappen te zetten, zodat de dingen waar ik tegenaan loop op kan lossen, in plaats van er alleen over te praten.

Wat heb je van de trainer geleerd? / Wat was prettig aan de manier training geven door de trainer?

Het was prettig dat de trainer goed kon luisteren en tegelijkertijd ook heel sturend kon zijn. Op sommige momenten kon de trainer ook echt aangeven van: nu is het klaar met praten, we gaan het gewoon proberen en dan praten we later wel weer verder. Ook was er een erg prettige sfeer in de groep, waardoor we veel konden delen met elkaar en het prettig was om te oefenen met de vaardigheden.

Wat heeft de training jou gebracht?

Mijn doel was om beter met collega’s om te kunnen gaan en dat doel is meer dan behaald. Daarnaast vond ik het altijd lastig om met bepaalde types overweg te kunnen. Types die bijvoorbeeld heel erg op kwantiteit sturen in plaats van kwaliteit, terwijl ik kwaliteit het belangrijkste vind. Dankzij de training kan ik me beter voorbereiden op contactmomenten met dergelijke types. Ik ben dan mentaal goed voorbereid, maar ik weet ook beter hoe ik zo’n persoon kan aanvliegen om het contact soepel te laten verlopen. Ik heb daar meer controle over.

Wat neem je mee naar de toekomst wat je geleerd hebt bij de training?

Allereerst het beter leggen van contact met collega’s. Daarnaast ben ik iemand waarvan anderen snel de indruk krijgen dat ik tegengas geef in contact, terwijl ik eigenlijk een duidelijk standpunt in wil nemen en deze wil overbrengen. Ik weet dit nu op zo’n manier te verwoorden en over te brengen, dat mensen het niet als iets negatiefs ervaren, maar dat het gewaardeerd wordt wat ik wil zeggen. Ik kan dus beter rekening houden met anderen, maar hierin wel mezelf blijven.

‘Het was prettig dat de trainer goed kon luisteren en tegelijkertijd heel sturend kon zijn’