Kevin

Je bent hier:

Hoe heb je de begeleiding van EEGA Plus ervaren?

In 2020 ben ik bij EEGA Plus begonnen met een stagevoorbereidingstraining. Tijdens deze
training leerde ik hoe ik een goed sollicitatiegesprek kan voeren, maakte ik een mooi cv en
schreef ik een sollicitatiebrief. Mijn eerste stage was intern: bij De Gift City. Hier bleek dat de
keuken mij te veel prikkels gaf. Het was voor mij reden om terug te gaan naar het
“stratenmakersvak”. Ik ging terug naar mijn oud-werkgever. Dat werk was rustiger en
gestructureerder. Uiteindelijk kreeg ik hier lichamelijke klachten van. Vervolgens
kwam ik terecht in de detailhandel.

Ik heb mij gericht op theorie van een supermarktmedewerker. Ik behaalde veel succes en dit werkte motiverend. Samen met mijn Werkcoach is de zoektocht naar een externe stage opgestart. Er is toen een kennismakingsgesprek gevoerd met een werkgever. Ondertussen kregen wij een telefoontje van de consulent bij de gemeente. Zij had een andere passende vacature gezien. Dit was bij een groenteboer. Toen heb ik direct gebeld met mijn Werkcoach. Dit ging allemaal supersnel, erg fijn. Ik heb die dag met mijn Werkcoach gesproken en zij heeft diezelfde dag met de consulent en de werkgever gesproken. We stuurden mijn cv op en we planden een kennismakingsgesprek. Dezelfde vrijdag nog zijn mijn werkcoach, werkgever en ik in gesprek gegaan en dat ging supergoed. Die maandag kon ik al beginnen met werken in de vorm van een proefplaatsing. Dat is voor mijn gevoel een soort stage.

Tijdens mijn stageperiode kwam mijn Werkcoach regelmatig langs voor een werkbeoordeling/evaluatie. Daarbij kon ik aangeven hoe ik het vond gaan en de werkgever deed dat ook. Het ging zo goed dat de proefplaatsing zou worden omgezet in een betaalde baan. Helaas werd ik in de week voordat ik daadwerkelijk aan de slag zou gaan ziek. We hebben alles even stilgelegd, zodat ik goed kon herstellen. Daarna hebben we weer een proefplaatsing gehad en kon ik rustig weer opbouwen en wennen. Uiteindelijk is de proefplaatsing omgezet in een hele mooie baan, bij een bedrijf waar ik nog steeds met veel plezier werk.

Wat vond je lastig tijdens je begeleiding naar werk?

Open zijn in wat je voelt en denkt. Niet sociaal antwoord geven en echt zeggen wat ik dacht en voelde. Hier kreeg ik hulp voor in de vorm van PMT bij EEGA Plus. Ook vind ik het lastig om niet te vol voor iets te gaan. Mijn werkgever zegt wanneer ik pauze moet nemen, dus die afbakening is fijn. Net zoals dat ik vaste werktijden, een vast aanspreekpunt en vaste pauzes heb.

Waar werd je enthousiast van?

Wat ik gaaf vind, is dat ik steeds beter word in mijn baan. Ik weet nu wat ik moet doen en het loopt lekker. Er komen ook steeds meer taken bij en ik krijg zelfs een contractverlenging. Zelf vind ik het omgaan met klanten en mensen helpen erg leuk!

‘De proefplaatsing is omgezet naar een hele mooie baan, bij een bedrijf waar ik nog steeds met veel plezier werk!’