Julia

Je bent hier:

Hoe zou je de coaching van EEGA Plus omschrijven?

Ik werd soms van het kastje naar de muur gestuurd m.b.t. sommige examens/vragen. Ik had in de planning om nog 2 à 3 examens te doen, maar na een jaar kwam er nog niks van. Doordat ik met een BBL zou starten en mijn opleidingsperiode afliep, heb ik deze helaas niet kunnen doen.

Doordat ik een jaar lang geen EEGA heb gehad door de lockdown, vind ik het erg lastig om mijn mening hierover te vormen. Wel vind ik dat er naar mijn mening weinig tot geen contact was tijdens die periode om te vragen hoe het gaat, wat er nog nodig is o.i.d. Voor mijn gevoel heb ik dat jaar niks kunnen doen (op het behalen van één à twee certificaten na). Dit is natuurlijk onmacht van beide kanten.

Het is wel belangrijk om je uit te spreken, zowel over je wensen als hoe je je voelt. Door dit te doen, kreeg mijn coach inzicht in hoe ik een opmerking opvat, wat ik er mee doe en wat er in mij gebeurt. Hierdoor kunnen we beide rekening houden met communiceren wat voor beide het beste werkt.

Van welke coach heb jij het meest geleerd?

Bertine Carovigno (gedragscoach): door inzicht te krijgen op verschillende vlakken, mij te helpen door er voor mij te zijn tijdens stagedagen en het reflecteren van een situatie.

Tevens heeft Ilse Schippers-Wessels (trainer) mij ook goed geholpen door mij inzicht te geven in het feit dat ik veel ik-vragen stelde; ‘Heb ik het zo goed gedaan?’ en ‘Hoe moet ik het doen?’ Door te leren er een wij-vorm van te maken, heb ik meer rust ervaren. Doordat ik onafhankelijke vragen stel als; ‘Klopt dit?’ en ‘Hoe heb jij het gedaan?’ ervaar ik ook minder druk dat ik voor alles verantwoordelijk ben en dat ik ook dingen bij een ander mag neerleggen.

Wat neem je mee naar de toekomst, wat je geleerd hebt bij je coaches?

Onafhankelijke vragen stellen, voor mijzelf opkomen, voor mijn mening/wens (blijven) staan.

‘Dankzij EEGA Plus kan ik onafhankelijke vragen stellen, voor mijzelf opkomen en achter mijn mening/wens blijven staan’