De oplossing vind je vaak samen

Je bent hier:

Iedereen herkent het wel: je zit met een probleem of vraagstuk waar je niet uitkomt. Je puzzelt en tuurt je suf. Je probeert wat linksom of rechtsom, maar voor je gevoel zonder enig resultaat. Je loopt erin vast en het levert je kopzorgen. Op het moment dat je het echt niet meer weet, besluit je jouw vraagstuk aan iemand anders voor te leggen. Dan blijkt dat, door er met een andere bril naar te kijken, de oplossing voor je voeten ligt. Je kan weer verder. Het probleem lost zich op en dat geeft je weer nieuwe energie. Je kan weer vooruit!

Twee weten meer

Zo ook in mijn werk als gedragscoach. Hierbij ga ik met de ander de uitdaging aan om, vanuit ieders eigen invalshoek, een oplossing te vinden voor het probleem. Zie het als een puzzel of een escaperoom waarbij je door, soms makkelijke en soms meer ingewikkelde, vraagstukken worstelt. In je eentje is het bijna niet te doen. Met zijn tweeën of drieën kom je al tot veel meer opties. Het brengt je tot een volgend vraagstuk, maar ook daar kom je samen makkelijker doorheen dan alleen. En wanneer je met succes de finish haalt, overheerst het gevoel van overwinning.

Durf jij de uitdaging aan?

Dat gevoel van samen een overwinning behalen, gun ik iedereen. Ga daarom de volgende queeste aan. Voorkom de eenzame marteling en doe het samen. Zoek een vriend, vriendin, ouder, broer/zus,  buur of collega. Misschien krijg je wel een viertal op de been om samen met jou tot de oplossing te komen. Vier de overwinning en ervaar de waarde van het samen delen.

Speel de Escape van de Verloren Herinnering

“Het begint allemaal met een prachtige oude kist die jullie vinden op de zolder van jullie nieuwe huis. Een kist vol herinneringen. Het maakt je nieuwsgierig: wat betekenen al deze voorwerpen? Van wie was deze kist? Kunnen jullie dat wellicht nog achterhalen…?” Speel de Escape van de Verloren Herinnering via: https://deverlorenherinnering.nl/.

Bram
Gedragscoach EEGA Plus