De kracht van kunstmatige intelligentie benutten

Je bent hier:

Kunstmatige intelligentie voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dat klinkt alsof we intelligentie kunnen veranderen in het hoofd van mensen. Gelukkig is dat niet zo. Maar wat is kunstmatige intelligentie en wat hebben we er aan? Of wat moeten we ermee? Je leest het hieronder!

De kracht van AI benutten

‘Kunstmatige intelligentie is eigenlijk net zoiets als klimaatverandering: iedereen ziet het gebeuren, maar niemand doet er iets mee. Tot we er midden in zitten – Sundar Pinchai (CEO Google)

Wat is kunstmatige intelligentie en hoe kan het mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpen?

Kunstmatige intelligentie is een steeds belangrijker onderdeel geworden van de moderne werkplek. Deze technologie kan worden gebruikt om alledaagse taken te automatiseren, de efficiëntie te verhogen en nieuwe kansen voor werknemers te creëren. Maar kunstmatige intelligentie kan ook worden ingezet om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te helpen. Bijvoorbeeld door hen toegang te geven tot banen waar ze anders niet van wisten of waarop ze anders niet zouden kunnen solliciteren. Kunstmatige intelligentie kan deze personen helpen door vacatures te doorzoeken en ze te matchen met vacatures die passen bij hun vaardigheden, ervaring en kwalificaties. Het kan ook gepersonaliseerde werkaanbevelingen geven op basis van hun interesses en voorkeuren.

Hoe kunstmatige intelligentie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt bij het vinden van werk?

Kunstmatige intelligentie zorgt voor een revolutie in de manier waarop mensen werk vinden. Enerzijds maken automatiseringsplatforms, aangestuurd door kunstmatige intelligentie, het voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt gemakkelijker om vacatures te vinden. Anderzijds gebruiken recruiters ‘machine learning-algoritmen’ om snel door cv’s te bladeren en de meest geschikte kandidaten voor een baan te identificeren.

Door de inzet van kunstmatige intelligentie bij recruitment wordt het ook makkelijker voor werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt om opgemerkt te worden. Met kunstmatige intelligentie-gestuurde software, voor het zoeken naar werk, kunnen ze eenvoudig op maat gemaakte cv’s maken die hun vaardigheden en ervaring benadrukken, waardoor ze zich kunnen onderscheiden van andere sollicitanten en sneller worden aangenomen.

Voorbeelden uit de praktijk van hoe AI een impact heeft op werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt

Kunstmatige intelligentie heeft het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de manier waarop we banen vinden en beheren. Intelligente toolsets voor loopbaanadviseurs kunnen werkzoekenden persoonlijk advies geven en hen helpen weloverwogen beslissingen te nemen over hun toekomst. Geautomatiseerde cv-beheersystemen kunnen werkgevers helpen bij het bijhouden van kandidaatprofielen, waardoor het gemakkelijker wordt om de juiste persoon voor een baan te vinden.

Door gebruik te maken van kunstmatige intelligentie kunnen werkgevers gekwalificeerde kandidaten sneller en nauwkeuriger dan ooit tevoren identificeren, terwijl werkzoekenden toegang hebben tot meer persoonlijk advies dan ooit tevoren.

Baankansen ontsluiten met AI

Kunstmatige intelligentie zorgt voor een revolutie in de manier waarop we werken en stelt ons in staat vacatures te ontsluiten die voorheen ontoegankelijk waren. Door de kracht van kunstmatige intelligentie te benutten, kunnen we nieuwe banen creëren en nieuwe loopbaantrajecten openen die voorheen ondenkbaar waren. Kunstmatige intelligentie kan ons helpen alledaagse taken te automatiseren, tijd vrij te maken voor creatievere activiteiten en ons in staat te stellen ons te concentreren op taken met een hogere waarde. Met kunstmatige intelligentie kunnen we ook menselijke vooringenomenheid bij aanwervingsbeslissingen verminderen en een meer rechtvaardige werkplek creëren. Kunstmatige intelligentie helpt ons vacatures voor iedereen te ontsluiten, ongeacht hun achtergrond of ervaringsniveau.

 

Deze blog is tot stand gekomen met behulp van een schrijfrobot aangestuurd door kunstmatige intelligentie.