Bjorn

Je bent hier:

Wat vond je van de Intensieve Kennismaking?

Wel fijn! In 2019 had ik deze kennismaking met toen nog als naam: ‘Talentenexpeditie’. Je ging zelf, en samen met de coaches, ontdekken welke richtingen geschikt zijn en afhankelijk daarvan een studie/stage (werk)richting in.

Wat heb je geleerd van de Intensieve Kennismaking?

Om zelf na te gaan wat ik uit de takenaanbod het leukst vond, hoe de gedragscoaches dit zagen, wat de belemmeringen waren en te kijken welke weg we in moesten gaan.

Wat vond je moeilijk aan de Intensieve Kennismaking?

Je moest samenwerken met andere deelnemers die je net kende, waarbij je soms ook taken uit moest voeren en je bij voorbaat al dacht: dat werk ga ik toch in de toekomst niet doen. Ook het halsoverkop zoeken naar een meeloopdag was wennen.

Welke beroepsrichting kwam uit de Intensieve Kennismaking?

Administratie. Of deze beroepsrichting bij mij past? Op zich werk ik nu in de Geografische Kaarten (GIS) en daar sluit het administratieonderdeel niet heel goed bij aan. Daarnaast had ik liever bij administratie iets meer over financiële administratie (boekhouden) gehad.

Hoe vond je de begeleiding van de coaches?

Wel goed, er was een heel uitgezet activiteitenprogramma. De Gedrags- en Werkcoaches keken met je mee.

Hoe zou jij de Intensieve Kennismaking omschrijven?

Een goed programma. Door allerlei taken (quiche maken, taaltest, iets bouwen enzovoort) kon ik samen met de coaches ontdekken wat bij mij paste.

Hoe zou je de coaching bij EEGA Plus omschrijven?

Na de Talentenexpeditie begon eind oktober 2019 mijn traject. Het is een soort studie (mbo-school), maar toch ook weer anders. Bijvoorbeeld omdat het grotendeels wordt afgestemd op jouw behoefte. Door corona was het soms wel lastig vanaf maart 2020. Alles moest ineens online. Hierdoor konden mijn coaches niet goed inzien met welke studieonderdelen ik het lastig had.

Van welke coach heb je het meest geleerd?

Hans Mul: hij kan goed en uitgebreid uitleggen hoe het in de praktijk zit.
Ton Ekkelenkamp: hij weet veel over Office (Word, Excel, Acces) en ook over andere online computervaardigheden kon je bij Ton terecht.

Hoe werd je begeleid naar werk?

 

Door werkcoach Anneleen Schimmel. Ik ben eerst in oktober 2019 al eens wezen kijken wat het bedrijf deed, dit leek wel interessant. Later ben ik in maart 2020 voor een stagegesprek gekomen. Uiteindelijk zou ik 20 maart starten met de stage, maar toen was er corona. Uiteindelijk kon ik thuis (online) op afstand toch wat werkzaamheden uitvoeren. Sinds januari 2021 ben ik in dienst van het bedrijf!

Wat vond je lastig tijdens je begeleiding naar werk?

Om af te stemmen waar je moeite mee had (dit komt naar mijn mening veeleisend over).

Waar werd je enthousiast van?

 

Dat andere collega’s wel tevreden waren over mijn werk en dat het takenpakket afwisselender werd.

Hoelang heeft je parcours geduurd?

Ik heb 9 maanden stage gelopen (april 2020- december 2020) en ben sinds januari 2021 in dienst van het bedrijf.

Hoe zou jij de begeleiding naar werk in een zin omschrijven?

Wel goed. Toch moet je zelf het initiatief nemen om contact op te nemen met je Werkcoach.

Bij welke bedrijf ben je terecht gekomen?

Bij Mapgear in Deventer. Dit is een Geografisch Gis Bedrijf.

Wat vind je leuk aan je werk?

Het inrichten van kaartmateriaal omgevingen voor klanten. Het koppelen van data (Excellijsten) op de kaart. Ook de afwisseling die er nu meer is gekomen als op het begin vind ik fijn.

Hoe is de begeleiding vanuit je werk?

Ik begon eind maart 2020 met de stage; precies aan het begin van coronapandemie. In de eerste maanden moest alles volledig online op afstand gebeuren. Hierdoor had ik op het begin minder afwisselend werk (zonnepanelen tellen). Later mocht ik wel weer 1x per week op kantoor komen, hierdoor heb ik veel nieuwe vaardigheden geleerd en ben ik handiger geworden in GIS-werkzaamheden.

Wat uit je parcours neem je mee naar de toekomst?

Dat je ook dingen zelf moet uitzoeken, dit kost op het begin meer tijd, maar later minder. Hierdoor ben je bij het uitvoeren van taken bewust waarom je iets doet.

Hoe kijk je terug op je tijd bij EEGA Plus?

 

Ik vond de overgangen tussen onder meer stage en werk niet altijd even duidelijk. Ook wist ik pas later dat het studietraject (juli 2021) een jaar eerder eindigde dan het gehele traject (juli 2022).

‘Samen met de coaches kon ik ontdekken wat bij mij past’