De tweede fase van het traject naar werk bestaat uit het volgen van trainingen, opleidingsmodules en het lopen van stages.

We maken meteen een begin met het opdoen van werkervaring door stages. Je werkt in deze fase aan het vergroten van belastbaarheid en leer-werkritme. Vrij snel kun je je eerste certificaat behalen. Tijdens ons traject staat ontwikkeling voorop.

Ontwikkeling door training

Je volgt tijdens het traject diverse trainingen zodat je jouw vaardigheden verder ontwikkelt. Deze lichten we graag toe.

  • Sociale vaardigheden. Tijdens deze training leer je een aantal sociale vaardigheden die je direct in de praktijk kunt toepassen. Je leert door middel van rollenspellen.
  • Coping training. Hoe reageer jij op een probleem of lastige situatie? Je krijgt inzicht in jouw handelen en leert hoe je problemen effectief op kunt lossen.
  • Vakspecifieke communicatie. In sommige vakgebieden zijn bepaalde communicatieve vaardigheden vereist die ervoor zorgen dat jij je staande houdt in een werksituatie.
  • Stagevoorbereidingstraining. Om een goed beeld te krijgen van verschillende functies is er de stagevoorbereidingstraining. Je leert hoe je op een effectieve manier bedrijven kunt vinden op het internet.
  • Het video CV. Om een baan te krijgen is het van groot belang dat je jezelf kunt “verkopen”. In deze training leer je dat. Naast het maken van een CV video leer je ook gesprekken voeren.
  • Sport en bewegen. Bij EEGA Plus zien we bewegen als één van de speerpunten in de begeleiding. Bewegen maakt mensen open, zorgt voor enthousiasme, verlegt grenzen en het is leuk.
  • Social media training. Hoe sta jij op het internet? Tijdens deze training kom je daarachter. Je leert social media gericht in te zetten in je zoektocht naar werk. Daarnaast bouwen wij samen een goed Linkedin profiel op.

Ontwikkeling door opleidingsmodules

De modules die je wilt gaan volgen zijn afhankelijk van je vaardigheden, motivatie, interesse en jouw beroepsrichting. Om je talent verder te ontwikkelen is het van belang modules te volgen waar je gemotiveerd voor bent en waardoor je je toekomstige werk kunt uitvoeren.

Een traject bestaat bij EEGA Plus uit theorie, praktijk en persoonsontwikkeling op mbo niveau 1 tot en met 4. Stage speelt in je traject een grote rol. Op deze manier leer je functioneren in een werkomgeving. Wil je meer weten over onze ontwikkelingsfase? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op, we helpen je graag verder.