EEGA Plus biedt jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiding in de zoektocht naar echt werk. Al meer dan 30 jaar hebben wij ervaring met het opleiden en begeleiden van jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wij zijn geen opleidingscentrum, maar bieden wel opleidingsmodules aan. Ons traject is een vorm van speciaal onderwijs, maar dan gericht op werk. Leren doen wij voornamelijk in de praktijk. Training van vaardigheden en persoonsontwikkeling zijn voor ons nog veel belangrijker.

Wat doen wij?

  • Onderzoeken welke mogelijkheden er voor jou zijn.
  • Vergroten van vertrouwen en durf om deze mogelijkheden te benutten.
  • Maken van een plan dat leidt tot een betaalde baan.
  • Kwalificeren voor een beroep door middel van theorie (trainingen, cursussen en opleidingsmodules op MBO niveau) en praktijk (stages).
  • Begeleiden richting stage.
  • Begeleiden naar betaald werk.

Ons traject naar werk in fases

Ons traject naar werk kent 3 fases. Als eerste starten we met een kennismaking, intake en onderzoek. Zo komen wij erachter wie jij bent, of je past binnen ons traject, over welke vaardigheden jij beschikt, wat je sterke en zwakke punten zijn, wat voor begeleiding jij nodig hebt en welke beroepsrichting het beste bij jou past.

In de 2e fase volg je theoretische modules, trainingen, cursussen en stages. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. In stages leer je jouw kwaliteiten te benutten en vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je leert functioneren in een werkomgeving.

Tijdens de laatste fase ga jij op zoek naar dé baan die bij jou past en wij begeleiden jou hierbij. Zelfstandigheid staat centraal tijdens ons traject. Je moet na het traject bij EEGA Plus zelfredzaam kunnen zijn.

Vragen?

Wil je meer weten over ons traject en onze begeleiding? Neem gerust contact met ons op, wij beantwoorden je vragen graag.