EEGA Plus zorgt er, net als het REA College, voor dat jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt worden begeleidt naar een betaalde baan.

EEGA Plus heeft hetzelfde doel als de andere REA Colleges in Nederland, maar wij identificeren ons niet als REA College. Wij zijn geen opleidingscentrum, maar bieden wel opleidingsmodules aan. Leren doen wij voornamelijk in de praktijk. Training van vaardigheden en persoonsontwikkeling zijn voor ons nog veel belangrijker.

Wat doen wij

  • Onderzoeken welke mogelijkheden er voor jou zijn.
  • Vergroten van vertrouwen en durf om deze mogelijkheden te benutten.
  • Maken van een plan die leidt tot een betaalde baan.
  • Kwalificeren voor een beroep door middel van theorie (trainingen, cursussen en opleidingsmodules op MBO niveau) en praktijk (stages).
  • Begeleiden naar stage.
  • Begeleiden naar werk.

Ons traject naar werk in fases

Ons traject naar werk kent 3 fases. Als eerst starten we met een kennismaking, intake en onderzoek. Zo komen wij erachter wie jij bent, of je past binnen ons traject, over welke vaardigheden jij beschikt, wat je sterke en zwakke punten zijn, wat voor begeleiding jij nodig hebt en welke beroepsrichting het beste bij jou past.

In de 2e fase volg je theoretische modules, trainingen, cursussen en stages. Je werkt aan je persoonlijke ontwikkeling. In stages leer je jouw kwaliteiten te benutten en vaardigheden te ontwikkelen. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je leert functioneren in een werkomgeving.

Tijdens de laatste fase ga jij op zoek naar dé baan die bij jou past en wij begeleiden jou hierbij. Zelfstandigheid staat centraal tijdens ons traject. Je moet na het traject bij EEGA Plus zelfredzaam kunnen zijn.