Loopbaanadviseur (minimaal 32 uur)

Je bent hier:

Wil jij als Loopbaanadviseur trajectdeelnemers helpen naar een betaalde baan? Kun jij je goed inleven in een ander én ben je communicatief sterk? Lees gauw verder, want we zoeken een Loopbaanadviseur voor minimaal 32 uur per week! 

Over EEGA Plus

Werken met je talenten. Dat is waar wij voor staan. Participeren op de arbeidsmarkt is niet voor iedereen even eenvoudig. EEGA Plus is dé partner in het proces richting volledige participatie door actief te ondersteunen. We bieden training, opleiding en coaching voor jongeren die iets anders zoeken dan het reguliere onderwijs met als doel: een betaalde baan.

EEGA Plus is, samen met andere bedrijven, onderdeel van EEGA Groep en is gevestigd in Deventer. Wij werken cliëntgericht en hebben sinds 1984 expertise op het gebied van Mens & Arbeid.

Wij betrekken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij onze bedrijfsvoering en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is voor ons vanzelfsprekend. EEGA Plus werkt vanuit de visie dat ieder mens recht heeft op volledige participatie in de maatschappij.

Wat je gaat doen

Als Loopbaanadviseur binnen EEGA Plus ben vooral in contact met deelnemers. Je houdt je bezig met het uitvoeren van intakes, je doet dossierstudies en je schrijft intakeverslagen voor het UWV. Daarnaast organiseer je de Intensieve Kennismakingen (IK) en ben je hét aanspreekpunt voor vragen van deelnemers en collega’s. Ook voer je beroepskeuzeonderzoeken uit en ben je in staat testen klaar te zetten en de afname te begeleiden. Je analyseert en interpreteert de testresultaten en schrijft naar aanleiding hiervan advies(concept)rapportages.

Ook heb je een actieve rol tijdens bijeenkomsten, zoals het Instroomoverleg en de Plan van Aanpak bespreking. Observaties van praktijkassessments, worksamples en IK-bijeenkomsten deel je in ons cliëntvolgsysteem Rapasso. Je zorgt voor waarborging van de kwaliteit van testinterpretaties, rapportages en worksamples.

Kortom, je zet psychometrisch onderzoek en assessments in om de wensen, behoeften, talenten, interesses, ontwikkelpunten, eigenschappen en arbeidsmogelijkheden van deelnemers in kaart te brengen. Vanuit hier maak je een vertaalslag naar passende opleidings- en beroepsrichtingen. Hierbij informeer én adviseer je collega’s, ouders en eventuele begeleiders. Je vergroot het inzicht en (zelf)vertrouwen, zodat de deelnemer werk kan zoeken en behouden. Dit alles doe je samen met een enthousiast en gemotiveerd team bestaande uit Trajectondersteuners, Gedrags-, Werk- en Opleidingscoaches!

Wat je meebrengt

Je beschikt over minimaal hbo werk- en denkniveau in de richting van Toegepaste Psychologie, HRM of HTD met kennis van diagnostiek. Daarnaast heb je kennis en minimaal 2 jaar ervaring met relevante onderzoeksmethodieken en beschik je over kennis van onderwijs en arbeidsmogelijkheden.

Als persoon kun je goed luisteren, doorvragen en op basis daarvan een helder advies schrijven. Je bent communicatief sterk, betrouwbaar, grondig en analytisch ingesteld en kunt je daardoor goed verplaatsen in een deelnemer. Je hebt een no-nonsense mentaliteit, houdt van samenwerken en je vindt het leuk om in een multidisciplinair team te werken.

Wat je van ons krijgt

  • Een uitdagende baan in een fijn team. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract met uitzicht op een vast contract;
  • Je salaris is in overeenstemming met de inhoud van de functie en is afhankelijk van werkervaring, kwalificaties en leeftijd;
  • Je pensioen wordt geheel door ons betaald;
  • Opleiding, training en doorgroeimogelijkheden;
  • Reiskostenvergoeding;
  • Laptop;
  • Iedere maand een vrijdagmiddagsborrel, maar dan op donderdag! 😉

Reageren of solliciteren?

We zien je digitale sollicitatie (motivatiebrief en cv) graag tegemoet. Deze kan je sturen naar hr@eegagroep.nl. De sluitingsdatum voor deze functie staat op 31 augustus 2023. Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Daan de Bie via 0570-638470.