Veelgestelde vragen

Het Traject naar Werk begeleidt deelnemers naar het vinden van duurzaam betaalde arbeid. Een gemiddeld traject duurt 2,5 jaar. Deelnemers volgen trainingen, cursussen en lopen stages. Daarbij worden ze begeleid door werkcoaches, gedragscoaches en opleidingscoaches.

EEGA Plus begeleidt de deelnemers tot en met de plaatsing in een organisatie. Dit doen we door contact te houden met zowel de deelnemer als de werkgever. Een van onze werkcoaches begeleidt de deelnemer tijdens de stage. Dit noemen we werkbegeleiding.

Een jobcoach is in dienst van de gemeente of kan door een andere instantie worden ingezet. Een jobcoach is gekoppeld aan een betaalde baan. Als er vanuit de werknemer of werkgever vraag is naar extra persoonlijke ondersteuning, dan kan de gemeente of het UWV hierbij helpen. Het is mogelijk dat deze partijen een jobcoach van EEGA Plus inschakelen om deze begeleiding te bieden. Onze jobcoaches zijn gecertificeerd en helpen graag.

De deelnemers van het Traject naar Werk zijn jongeren met een MBO werk- en denkniveau, variërend van niveau 2 tot 4. De leeftijden liggen tussen 18 en 27 jaar. De deelnemers zijn uitgevallen bij het reguliere onderwijs. Ze kunnen het tempo bijvoorbeeld niet volgen of hebben te maken met verzuim door spanningen. Deze jongeren hebben daarom meer maatwerk en aandacht nodig dan het reguliere onderwijs hen kan bieden. Het EEGA Plus Traject naar Werk biedt deelnemers dát beetje extra: maatwerk, persoonlijke begeleiding en aandacht.